סכיני מטבח לכל מי שרוצה לבשל כמו שצריך
הסכין מלווה אותנו בכל אשר נפנה כשאנו נמצאים בעבודה במטבח. באמצעותה אנו יכולים לחתוך הכול ולעבוד עם חומרי הגלם כראוי. סכיני מטבח מתחלקות לסוגים שונים, והן מתאימות לחיתוך מזון מכל הסוגים
הסכין מלווה אותנו בכל אשר נפנה כשאנו נמצאים בעבודה במטבח. באמצעותה אנו יכולים לחתוך הכול ולעבוד עם חומרי הגלם כראוי. סכיני מטבח מתחלקות לסוגים שונים, והן מתאימות לחיתוך מזון מכל הסוגים. חשוב ביותר להשקיע בסכין איכותית, גם אם היא עולה מעט יותר מסכין רגילה ופשוטה. כי סכין ייחודית שמיועדת לעבודה ממושכת במטבח תחסוך לכם הרבה התעסקויות ותאפשר לכם לעבוד ללא הפרעות.
5 טיפים מצחים לשף המתחיל
תמיד אמרו לכם שיש לכם את הטאץ’ הזה בהכנת מנות מזינות וטעימות? חלמתם להיות שפים וכעת אתם רוצים להגשים את החלום? קבלו כמה טיפים לשף המתחיל שיעזרו לכם לעבוד ביעילות רבה יותר במטבח:
- הגדירו לעצמכם את פעולת הבישול – אם רוצים להפתיע את כולם במנה איכותית, הדבר הראשון שיש לעשות הוא לתכנן את המנה שלכם. מה היא תהיה? תפוחי אדמה מוקרמים בתוספת ערמונים? פסטה ברוטב מיוחד? או אולי עוף במרינדה? ברגע שאתם מגדירים מה בדיוק אתם עומדים לבשל, יש לוודא שיש לכם את כל המצרכים הדרושים וכמובן הכלים הדרושים. החל מכפות וקערות הכנה ועד לסכינים המתאימות. כך, סכיני מטבח מתחלקות לסוגים שונים. יש סכינים שהלהב שלהן מתאים יותר לפירוק עצמות ולהבן של אחרות מתאים לחיתוך מזונות רכים.
- שמרו על מטבח מסודר ועבודה שיטתית – הצלחת המנות שלכם תלויות רבות בסדר וארגון במטבח. מתכונים רבים מושתתים על דיוק בזמנים ועל מדידה נכונה של כמות המצרכים, ולכן חשוב להחזיק את כל חומרי הגלם בהישג יד וכן את כל הכלים. נוסף על כך, שמירה על מטבח מסודר יעזור לכם להיות מפוקסים יותר במשימה, כך שתצליחו להכין את המנה המיועדת בדיוק רב.
- בחרו בסכין מקצועית בלבד – במטבח אתם משתמשים בכלים שונים, אך אין כלי חשוב יותר מהסכין. סכיני מטבח מכתיבו את הדיוק של המנה והטעם שלה. צורת החיתוך משפיעה רבות על הטעם, וחיתוך נכון ומדויק יוצר מנות איכותיות. זאת ועוד, סכין מטבח טובה היא חדה ומאפשרת לכם לעבוד בשיא הנוחות. מומלץ גם להשחיז את הסכין מדי פעם בפעם על מנת לקבל תוצאות טובות יותר.
- אל תשכחו לטעום את המנה שלכם – חשוב לטעום את המנה שאתם מכינים תוך כדי ההכנה. רק כך ניתן לדעת איזה תבלין חסר או אם יש צורך להוסיף מלח.
- השתמשו בחומרי גלם איכותיים – אם חומרי הגלם שלכם לא איכותיים, גם המנה תצא בינונית או בלתי טעימה כלל. בשלנים מתחילים חושבים לפעמים שטעמם של חומרי הגלם ישתנה לאחר בישול, צלייה או אפייה, אך זה לא מדויק. אם חומרי הגלם מקולקלים או בלתי טריים, הם ישפיעו על המנה עצמה גם אם יעברו שינוי.
מדוע כדאי לבחור דווקא בסנטוקו
יש סכין אחת שעושה את כל ההבדל בין סכין רגילה לסכין שף מקצועית, הלוא היא סנטוקו. מקורה של הסכין הזו הוא ביפן, והשם שלה, "3 הסגולות", מרמז על יכולותיה. כי בסגולות אלה הכוונה לפעולות הסכין העיקריות שהן קיצוץ, חיתוך ופריסה. כאשר אתם מקבלים 3 בתוך אחת אין טוב מזה. הסכין נוחה לשימוש. היא מגיעה עם ידית איכותית המותאמת לעבודה ממושכת. קל ונוח לעבוד עם הסכין, ואפשר להתאים אותה לסוג המזון שאיתו עובדים. לדוגמה, סכין בעלת להב משונן מיועדת יותר לחיתוך לחמים, סכין בעלת להב מלבני לפריסה או סכין בעלת להב מחודד לחיתוך בשר. כמובן, ישנן סכיני מטבח כלליות המתאימות לכל שימוש, והן מתאימות עבור שפים מתחילים שעדיין לא יודעים להתאים את סוג הסכין לסוג המזון שהם עובדים איתו.