למה אנחנו אוכלים כשאנחנו לחוצים?
כותב המאמר הינו יולי לב, מומחה לירידה במשקל, מייסד VixiV, מפתח כמוסה טבעית לחלוטין ושיטת אכילה ייחודית, פעיל בכל הארץ. מה ניתן לעשות כדי לא להגיע למצבים הללו?
כדי להבין מדוע אנחנו אוכלים במצבי לחץ, חשוב להבין את הקשר בין המוח, הגוף והרגשות שלנו. אכילה רגשית אינה קשורה לרעב פיזי, אלא מהווה מנגנון התמודדות, ולרוב מתרחשת בתגובה למצבים נפשיים כמו מתח, שעמום, עצב, או כעס.
התגובה ההורמונלית
כאשר אנו חווים לחץ, הגוף מפעיל את "מנגנון הילחם-או-ברח" ומשחרר הורמוני דחק כמו קורטיזול. רמות גבוהות של קורטיזול לאורך זמן מעוררות תיאבון, במיוחד למזונות עתירי סוכר ושומן. צריכת מזונות אלה מפעילה את מרכז העונג במוח, מה שגורם לשחרור דופמין ומספק תחושת נחמה ורוגע זמנית.
המוח מחפש נחמה
אכילת מזונות עשירים בפחמימות ובשומן משפיעה ישירות על כימיית המוח. היא מגבירה את רמות הסרוטונין - מוליך עצבי שקשור למצב רוח טוב. המוח לומד לקשר בין אכילה של מזונות מסוימים לבין הקלה רגשית, וכך נוצר מעגל קסמים: לחץ מוביל לאכילה, ואכילה מספקת הקלה זמנית שמחזקת את ההתנהגות.
מה ניתן לעשות?
הדרך להתמודד עם אכילה רגשית היא לשבור את מעגל הקסמים הזה. במקום לפנות לאוכל, חשוב למצוא דרכים בריאות יותר להתמודד עם הרגש:
-
מודעות וזיהוי: לפני שאתם ניגשים לאוכל, עצרו ושאלו את עצמכם: האם אני באמת רעב/ה, או שאני מרגיש/ה רגש מסוים?
-
איתור דרכי התמודדות אחרות: מצאו פעילויות שיספקו לכם הקלה במקום אוכל. זה יכול להיות הליכה קצרה, שיחת טלפון עם חבר, תרגילי נשימה, או האזנה למוזיקה מרגיעה.
-
גמישות: היו סלחניים כלפי עצמכם. אם אכלתם מתוך לחץ, אל תשפטו את עצמכם בחומרה. קבלו את המצב והתמקדו בצעד הבא.
(חלק מהמידע, נכתב בעזרת תוכנת AI של גוגל)
יש לכם עוד שאלות לVixiV יולי לב, מומחה בירידה במשקל באופן טבעי? כנסו!
054-2240694 המיניסייט שלי בחזרה לאתר שלי
דברו איתנו ב | |
רוצים עוד פרטים? כנסו! |